Därför valde Komey Bodens BK

Han har spelat med IFK Luleå och Piteå IF. Nu är Tetteh Komey klar för ytterligare en Norrbottensklubb: " Boden har visat intresse för mig under en väldigt lång tid", säger Komey.

Tetteh Komey spelar i grönvita Bodens BK nästa säsong.

Tetteh Komey spelar i grönvita Bodens BK nästa säsong.

Foto: Gunnar Westergren

Fotboll2019-11-28 17:49

Den målfarlige anfallaren Tetteh Komey blev under torsdagen klar för Bodens BK. Därmed byter han division 2-klubb från Piteå till Boden.

– Jag har varit på väg till Boden i flera år och haft möten med dem, men vi har inte riktigt kommit överens. Jag har sett fram emot att spela för Boden under en lång tid och nu när jag fick chansen så tog jag den, säger Komey.

Komey har i flera år setts som en av de vassaste anfallarna i Norrbotten, där han öst in mål både i Piteå och IFK Luleå. Under förra säsongen i Piteå gjorde han 17 mål på 19 matcher. Året innan, i IFK Luleå, stod han för 23 fullträffar på 23 matcher.

Hur många mål kan vi förvänta oss i Bodentröjan?

– Vart jag än spelar så ger jag mitt bästa. Boden kan inte förvänta sig annat än mitt bästa, det är allt jag kan ge. Jag vill inte säga en siffra eftersom fotboll är så oförutsägbart, säger Komey.     

Att han kommer ha Boden Arena som hemmaborg nästa säsong är något han ser fram emot.

– Att ha den arenan betyder mer än vad man kan tro. Det är en av de bästa arenorna som finns. Boden borde vara i superettan eftersom de har en så bra arena, säger Komey.

BBK trillade ur division 1 i höstas, men Komey har redan siktet inställt på att det bara blir en ettårig sejour i division 2 och en snabb återkomst till division 1.

– Tillsammans kommer vi att göra något bra. Det jag önskar är att laget kan ta steget upp, det är det jag siktar på, säger Tetteh Komey.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!