Jagas av IFK - provtränar med superettanklubb

Sporten har tidigare avslöjat att IFK Luleå haft ett möte med Friska Viljors skyttekung Herman Johansson. Men nu ska anfallaren provträna med Östers IF i superettan.

Herman Johansson, till höger i bild, jagas av IFK Luleå men ska nu provträna med Östers IF.

Herman Johansson, till höger i bild, jagas av IFK Luleå men ska nu provträna med Östers IF.

Foto: Gunnar Westergren

Fotboll2019-11-26 16:05

I slutet av november kunde Sporten avslöja att IFK Luleå bjöd in Friska Viljors skyttekung till Luleå i ett försök att övertala honom att skriva på för division 1-klubben. Herman Johansson som gjorde 21 mål i division 2 Norrland den senaste säsongen.

Mötet med IFK Luleå bekräftade Johansson själv för Sporten.

– De gav ett väldigt proffsigt intryck och pratade om hur de vill driva deras förening framåt. Det verkar vara en väldigt seriös och driven förening, sade Herman Johansson till Sporten då.

Han berättade även att han inte hade bråttom med att fatta ett beslut om vart han ska spela nästa säsong.

– Det är fler klubbar som har ringt och visat intresse så om jag känner att någonting är intressant så kommer jag prata mer med de klubbarna också. Det är fortfarande tidigt och jag har inte bråttom med att ta ett beslut.

Nu kan IFK Luleå få väldigt tuff konkurrens. Herman Johansson är nämligen en av sju spelare som ska provträna med superettanklubben Östers IF. Detta under lagets sista träningsvecka innan vinteruppehållet. Det meddelar klubben på sin webbsida.

Förutom Herman Johansson ska följande spelare provträna med Öster: Mathias Karlsson, Örebro SK - 24 år, målvakt, Oscar Ekman, Asarums IF - 20 år, målvakt, Oscar Karlsson, Nyköpings BIS - 27 år, ytter/forward, Matej Jazvic, Räppe GOIF - 22 år, mittfältare, Gjenis Zeqiri, Laholm - 20 år, forward, Ylli Podrimcaku, Oskarshamns AIK - 21 år, ytterback.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!