Så ska IFK Luleå använda pengarna

IFK Luleå får ett ordentligt tillskott i klubbkassan i och med försäljningen av arenanamnet till den nya sponsorn. "Det här kommer väldigt lägligt", säger Ingemar Ek, vice ordförande i IFK Luleå.

Ingemar Ek, vice ordförande i IFK Luleå.

Ingemar Ek, vice ordförande i IFK Luleå.

Foto: Håkan Stridblom

Fotboll2019-10-08 14:56

Enligt Johan Larsson, koncernchef för Nyab, handlar det om miljoner kronor som IFK Luleå får in i under femårsavtalet där Nyab har köpt namnrättigheterna till Skogsvallen.

Ingemar Ek är vide ordförande i IFK Luleå.

Hur kommer ni använda pengarna?

– Som med alla sponsorpengarna så går de in i föreningen. Vi vet att vi har tagit steget upp till division 1 och vi vet att det blir ökade kostnader, i samband med det så det här kommer ju väldigt lägligt, säger Ek.

Men det är ju läge nu att satsa på A-laget?

– Ja, men med förstånd. Det finns planer på att anställa en sportchef men på hur många procent den sportchefen kommer att jobba i föreningen, det är inte riktigt klart, säger Ek.

Nuvarande sportchefen Per Jensen har meddelat att den här säsongen blir hans sista i sin nuvarande roll.

– Inom närtid räknar vi med att ha en ny sportchef men jag vill inte kommentera något namn. Vi jobbar också med tränarfrågan med vi ska först avsluta serien, men vi har påbörjat den biten också, säger Ingemar Ek.

Johan Larsson, Nyab, har även sagt att sponsringen ska innebära att IFK Luleå stärker upp organisationen i föreningen. Något som Ingemar Ek är medveten om.

– Vi har som mål att stärka organisationen och vi pratar om hur det kommer att se ut. Det kommer vi att återkomma med, säger Ek.

Ingemar Ek har levt ett liv där Skogsvallen alltid har varit Skogsvallen. Efter årsskiftet heter Skogsvallen Nyabvallen.

Som gammal IFK:are, vad betyder namnbytet för dig? 

– Visst, jag har vuxit upp med Skogsvallen men samtidigt så måste man anpassa sig till den tid vi lever i. Tittar man runt i fotbolls-Sverige så har nästan samtliga lag i allsvenskan och superettan, men även i division 1, döpt om sina anläggningar till företagsnamn, säger Ek.

Han fortsätter:

– Det har att göra med ekonomi och vi inom idrotten är glada att företag och koncerner kan ställa upp. Då kan vi skapa en grund och en bra miljö för dels våra ungdomar men också elitlaget, säger Ingemar Ek.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!