Under lördag och söndag avgjordes två luftgevärstävlingar i Umeå och tävlingshelgen inleddes med norrlandsmästerskapen. Och där svarade 19-åriga Emma Fjällström från Gällivare för en riktig knall när hon vann sin klass efter ett riktigt vasst finalskytte (203,1 poäng).

– Åh, jag var jättenervös. Det darrade jättemycket under hela finalen men jag lyckades få ihop det ändå, säger hon med skratt i rösten.

Hon hade inlett med 406,1 poäng och var först osäker om det skulle räcka för en finalplats.

– Grundomgången hade kunnat gå mycket bättre. Det duger men det kan bli bättre men jag var bara nöjd över att ta mig till final, säger hon.

Sedan nitade hon alltså dit 203,1 poäng vilket räckte till en överlägsen seger i klassen damjunior A.

På söndagen fortsatte hon att skjuta bra. Då avgjordes Umeskottet och där blev det ny seger och även där svarade hon för en stark final.

Två starter och två segrar – vad säger man efter en sådan panghelg?

– Det hade ju inte kunnat gå bättre. Jag hade inte alls tänkt att jag skulle kunna vinna allt utan jag tänkte bara jag tar mig till final så är jag nöjd.

Men det blev två vinster istället?

– Ja, helt otroligt. Jag är verkligen jättenöjd.

Hur länge har du tävlat?

– Jag har ju följt med pappa på skjutbanan så länge jag kan minna men jag var väl 13 år när jag började träna mer seriöst.

Vilken är din främsta merit så här långt?

– Förra säsongen kom jag ju trea i Skyttiaden som är en av landets största skyttetävlingar. Det var riktigt stort för mig.