Det var i början av april som NSD berättade att Luleå Hockey, enligt uppgifter, har ställt in siktet på Leksands succéback Viktor Amnér, 27, som sköt 46 poäng (17+29) på 49 allsvenska matcher och som i kvalet till SHL noterades för fyra poäng (2+2) på 14 matcher.

– Det är klart att det finns ett stort intresse för en back som gjort nästan 50 poäng i allsvenskan. Jag kan väl säga att en handfull SHL-klubbar har hört av sig och visat intresse, sa Amnérs agent Johan Altberg till NSD då innan han kom in på kontraktet med Leksand:

– Det finns SHL-klauser i kontraktet med Leksand. Jag kommer ta ett snack med Viktor i helgen och sedan ta ett snabbt beslut.

LÄS MER: Han kan ersätta Luleå Hockeys stjärnback

Sen dess har det hänt en hel del i dalaklubben, som exempelvis att laget slog ut Modo i den sjunde avgörande kvalmatchen och tog steget upp i SHL.

En av spelarna som har kontrakt även över kommande säsong är just Viktor Amnér – men enligt NSD:s uppgifter kommer han inte att följa med Leksand på resan uppåt.

– Nästan alla har en out, att klubbar kan ta spelare. Det har väl alla allsvenska spelare egentligen, det är inget konstigt, säger Mikael Karlberg, medlem i Leksands sportråd, om Amnérs avtalssituation.

Räknar ni med att behålla honom?

– Jag har inte hört något annat, faktiskt. Men i den här branschen får man vara beredd på det mesta, om man säger så. Speciellt med honom som har satt upp såna siffror, jag förstår om klubbar tittar på honom. Det kan man lugnt påstå.

Enligt NSD:s uppgifter kommer Viktor Amnér ändå att spela i högstaligan kommande säsong – han ska nu vara klar för Luleå Hockey.

I den befintliga Luleåtruppen har Brendan Mikkelson, Craig Schira, Pontus Själin och Christian Jaros kontrakt över nästa vinter.