Glömde dräkterna - matchen fick skjutas upp

Träningsmatchen mellan BC Luleå och Umeå BSKT blev försenad efter att västerbottningarna glömt sina matchställ hemma i Umeå. "Olyckligt", säger Albin Frank.

Umeå BSKT:s lagkapten Albin Frank.

Umeå BSKT:s lagkapten Albin Frank.

Foto: Kent Vikström

Basket2019-09-18 22:12

Gästande Umeå BSKT fick en minst sagt märklig uppladdning inför träningsmatchen mot BC Luleå. När laget var på väg till matchen i Luleå konstaterades det att man glömt matchställen hemma. 

Istället för att låna av Luleå valde Umeå att parkera bussen efter väg E4 och invänta en akuttransport av matchställen.

Matchen fick skjutas upp 45 minuter och laget anlände till hallen strax innan uppkast. Själva matchen vann sedan BC Luleå med hela 100-64. 

– Vi kom in helt fel från början. Det strulade till sig med vår resa hit så vi kunde bara värma upp i tio minuter och jag tycker att det speglade första perioden. Vi ligger under stort direkt i början och får jobba i uppförsbacke men man kan väl säga att vi gjorde två riktigt bra perioder och två riktigt dåliga, säger Umeås Albin Frank. 

Vad var orsaken till missen?

– Det blev strul med den ena bussen så den kom inte iväg i tid och i den bussen låg matchtröjorna. Vi hade kunnat börja matchen tidigare om vi hade haft matchtröjorna i den andra bussen så det var tyvärr olyckligt. 

Hur mycket påverkade strulet er insats?

– Man försöker vara professionell och fokusera på uppgiften men idag tyckte jag att det var tydligt att det var svårt. Vi får ta med oss det vi gjorde bra och försöka göra det andra bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!