GMFF spelar i division två nästa säsong. Sug på den ni, hur många trodde det i våras. Ingen misstänker jag. Så avancemanget, först 2-0 hemma och nu 2-2 borta behöver man inte be om ursäkt för. Det trots att man möter ett lag som kom från den högre divisionen i två direkt avgörande kvalmatcher

– Tycker vi var värda den här framgången, säger 1-2 målskytten Mikael Jannok.

GMFF svarar för en fantastisk bragd på MSK arena. Det trots att man hamnade i ett 0-2 underläge en bit in på den andra halvleken. Ett underläge som skulle innebära förlängning. Men efter målet så tog GMFF över matchen och reducerade rättvist genom Mikael Jannok.

Artikelbild

– Ett sånt härligt mål, ren vilja, bara sparka med spelare och boll, säger Jannok.

Målet gav vind i seglen, och hopp om div II. Sen kvitterade Karl Cunningham till 2-2 och avancemanget var i praktiken klart. Ändå återstod det över 20 minuter på matchklockan.

– Då visste vi att det var klart, säger Taivalsaari.

Å andra sidan hade hemmalaget några vassa chanser i slutskedet att göra mål. Men då stod målvakten Simon Landström i vägen och svarade för några riktigt svettiga räddningar.

Artikelbild

När matchen blåses av så bröt jublet löst, och det bästa av allt. Det var fler GMFF supportrar på plats än hemmafans. Så publikstödet med vuvuzelor och allt kan inte gästerna klaga på.

– Nu tackar vi fansen med vågen, avslutar lagkaptenen Erik Johansson årets säsong.

Som nybliven division II-spelare.