Guarden har varit en del av laget i tre säsonger och har under sina år i Luleålinnet vunnit två SM-guld till klubben. Hon har parallellt med sin basketsatsning studerat på Luleå Tekniska Universitet och nu väljer hon att gå vidare för att satsa på sin civila karriär.

– Jag har valt att inte förlänga mitt kontrakt med Luleå Basket. I kombination med basketen har jag studerat heltid på LTU och är nu färdig med utbildningen. Nu är jag peppad på att fokusera på min kommande civila karriär, vart jag hamnar är inte klart ännu. Jag är väldigt glad över att jag fick möjligheten att uppfylla en av mina barndomsdrömmar, att spela i Luleå Basket, säger Fanny Mosesson i ett pressmeddelande.

– Nu ser jag framemot nya utmaningar och möjligheter i livet! Jag vill rikta ett stort tack till alla som på något sätt engagerat sig i klubben men allra främst till mina grymma kompisar jag fått spelat tillsammans med, ni har varit guld, konstaterar hon.

Klubbdirektör Christer Sehlin är tacksam för hennes tre säsonger i Luleå Basket.

– Jag vill tack Fanny för hennes tid i Luleå Basket. Hon är en spelare som alltid ställer upp både på och utanför planen och som uppskattas av sina lagkamrater. Under hennes tre år i Luleå Basket har hon en 67-procentighet på SM-guld, en riktigt bra siffra, säger Sehlin i pressmeddelandet.

– Att kombinera elitidrott med universitetsstudier är inte det lättaste men Fanny har gjort det med bravur. Nu när hon går vidare i karriären önskar vi henne stort lycka till, avslutar han.