Rekordpubliken 4 179 i Coop Arena, nytt rekord för en klubbmatch i damhockey, sjöng och applåderade sig igenom den tredje perioden. Strax efter 15 var det klart. Luleå Hockey hade slagit Linköping med 4–1 och är svensk mästare, klubbens första på damsidan.

Den tredje och avgörande SM-finalen började lite avvaktande från båda lagen. Men Luleå Hockey fick ändå en drömstart. Hårdskjutande Mira Jalosuo fick pucken gratis vid offensiva blålinjen och drog på ett hårt och högt skott som Linköpingsmålvakten Florence Schelling räddade med axeln eller masken. Men pucken stannade inte där, den fortsatte över Schelling och in i mål. 1–0 till Luleå efter 3.03 i första perioden.

Sen var det dags att Michelle Karvinen att visa vad hon kan för rekordpubliken. Den finländska stjärnan fick pucken vid på kanten i offensiv zon och tog sig in på mål. Framme vid mål var hon iskall och väntade Schelling innan hon lyfte in 2–0 efter 6.36.

Det var även Karvinen som låg bakom 3–0 för Luleå Hockey. När Lisa Ekberg satt utvisad fick Karvinen en gratischans. Florence Schelling räddade friläget, men sedan kunde Henriette Sletbaks slå in returen och det var tremålsledning för hemmalaget efter 5.15 av andra perioden.

Men Linköping hade sina chanser. Både Anna Rydberg och Ingrid Morset träffade stolpen. 3–1-reduceringen kom efter 14.09 genom Anna Kjellbin.

Melinda Olsson ökade på till 4–1 efter 2.51, fint framspelad av Rebecca Stenberg.

Luleå hade flera chanser att göra 5–1, men det stannade vid 4–1.