Tornedalsrallyt i fältskytte avrundades med tävlingar i Pajala under söndagen. Inför tävlingen hade Gustav Lövgren en andraplats som bäst men under den sista dagen slog Niemiselsskytten till.

– Det är suveränt roligt att få avsluta på topp, säger han.

Tävlingen avslutades med en trådsmal L1:a i knästående med 45 sekunders skjuttid där vinden ställde till stora problem. Inte en enda av elitskyttarna sköt sex träffar där vilket säger det mesta om svårighetsgraden på det målet.

Gustav Lövgren sköt fem träffar – och det var han nöjd med.

– Det svårt att centrera den med den kraftiga sidvinden. Det blåste så mycket så det var svårt att hålla bössan stilla. Man fick vänta mellan byarna och jag förstod att det målet skulle sålla rejält, säger han.

Nu landade han på 35 träffar, två före tvåan Tomas Lindblom från Kalix.

– Jag har vunnit där någon gång tidigare. Alla segrar man tar under Tornedalsrallyt får man vara nöjd över med tanke på konkurrensen, säger han.

Det här var den sista fältskjutning i norr men Kalixduon Leif Sandberg och Tomas Lindblom kommer att ladda upp inför SM med en tävling i Norrtälje.

– Om två veckor åker vi till Fältskyttekåren. Det ligger i vår plan inför SM, säger Sandberg.

Gustav Lövgren ställer däremot inte upp i SM som går den 3 maj.

– Det ligger så sent och så avsides nere i Skåne så jag tror inte att jag åker. Det blir dessutom ett så långt tävlingsuppehåll för mig, säger han.

I fjol kom han tvåa i SM.

Det finns inget sug att ta det där seniorguldet som du saknar?

– Ja, självklart. Ett SM-guld hade varit bra men det får bli ett annat år i såna fall.

Hallänningen Christer Berntsson totalsegrade i Tornedalsrallyt, två träffar före Gustav Lövgren. Leif Sandberg, Kalix, slutade trea.

– 30 träffar i Pajala med en etta på näst sista målet i dag var väl inte så kul. Jag är ändå jättenöjd med att bli trea totalt, säger Sandberg.