Gustav Lövgren blev bäste skytt under Påskrallyt. I helgen fick han åter bevisa att han är bäst när det verkligen gäller. Lövgren mästrade den svåra SM-fältskjutningen i Kungsängen som ingen annan och han vann på 46 träffar, tre stycken före tvåan Olle Gabrielsson, Rommehed.

– Jag tappade en på sista och tänkte att ”där for segern” men det gick vägen, säger Lövgren.

Men så blev det inte. Det visades sig däremot att banan var mycket svårt och flera skyttar hade stora problem redan på den första stationen.

– Det var en liggande tunna på 410 meter som många sköt över, säger Lövgren.

De två i särklass svåraste målen kom på den tredje och den fjärde stationen där skyttarna först skulle träffa en L2 i knä på 440 meter och sedan en 1/3-del i liggande på 525.

– Jag tappade ett på L2:an. Jag kom väldigt lågt men jag hade skjutit bra och hade fem träffar nedanför innerfiguren, säger Lövgren.

Att vinna ett SM med hela tre träffars marginal på ett SM är en så stort marginal att det är tveksamt om någon har vunnit en så överlägsen seger någon gång tidigare.

Lövgren var SM-tvåa 2014 och som senior har han också ett silver från de nordiska mästerskapen år 2007.

– Det känns helt fantastiskt att få kliva högst upp nu. Jag är verkligen jättenöjd, säger han.

Norrbotten tog också en överlägsen seger i förbundslagstävlingen. I det segrande laget ingick: Gustav Lövgren (46), Robert Grape (40), Fredrik Kaarle (40), Leif Sandberg (40) och Niklas Grape (34).