Det var länge oklart om Linus Westman skulle lyckas skrapa ihop tillräckligt mycket pengar för att köra den första SM-deltävlingen. Men han kom till start och där visade han vilken talang han besitter.

Han gled ned bakom ratten på Eklund motorsports 600 hästkrafter starka Saab Aero 9-3 och där ledde han det första försöksheatet.

– Det kom världens regnskur innan så det var bara att lägga på regndäck så ingen hade ju kört på regn ute på träningen. Jag fick en kanonstart och ledde stort och var på väg mot en riktig kanontid, berättar Westman.

På det tredje varvet gick en drivaxel av så bilen drev endast på tre hjul samtidigt som treans växel slutade att fungera.

– Banan var jättedålig så det slog sönder många bilar i dag. Men jag lyckades ändå hålla andraplatsen in i mål trots att bilen och lådan pajade, säger han.

Serviceteamet jobbade sedan intensivt med att reparera skadorna men man hann lika fullt inte till start i det andra heatet.

I det tredje heatet var han tillbaka och han ledde också racet under tre av de fyra varven men han föll tillbaka till en andraplats efter att han blivit omkörd när han tagit alternativspåret under det avslutande varvet.

Poängen som han skrapat ihop på de två heaten räckte ändå för avancemang till semifinal och där slutade han tre och gick vidare till A-final.

– I finalen fick jag startspår sex längst ut och längst bak men än en gång fick jag en kanonstart och gick förbi startled två och sedan vred jag in och hoppades att allting skulle gå bra vilket det gjorde, säger han.

Han var då trea in i den första svängen men då hände det som man inte vill ska ske.

– I en hundraåtti graders böj, längst bort på banan, lade jag i ettans växel och drog in handbromsen och då smäller det bara till och jag blir påkörd ordentligt bakifrån och flyger av banan, säger han.

Den kollisionen slog sönder drivaxeln på Westmans bil.

– Han som körde på mig fick bryta för han körde på mig för hårt men jag körde bara runt och kunde ändå bli femma, säger han.

Nöjd?

– Jag är jättenöjd trots problemen. Det var jäkligt synd att jag blev påkörd för då hade jag ju pallen inom räckhåll. Men det är ju en del av racingen.

Fredrik Tiger från Kalix hade däremot en riktigt tung dag i Skövde där bilen inte ville fungera. Poängen räckte inte till för att köra semifinal.

Nästa SM-deltävling för de två supercarförarna från länet går i Strängnäs om exakt en månad.