Förutsättningarna har inte varit de enklaste för hemmastjärnan Fredrik Tiger i år. Strulet med den fyrhjulsdrivna supercarbilen blev till slut för mycket.

– Jag hade ju en plan att köra SM men ledsnade lite – när det bökar nog mycket blir man lite trött, säger Tiger som inte tävlat sedan issäsongen.

Men hemmatävlingen kan man ju inte stå över. Fast där var det tvåhjulsdrivet som gällde så en bakhjulsdriven Corolla med 3.2 liters Volvomaskin, som av en händelse samma motorisering som i Thomas Öhmans BMW, ställdes på linjen. Och mycket riktigt fick Tiger kämpa ordentligt med starterna…

Artikelbild

| Fredrik Tiger.

– Fem starter idag och det är de jag gjort med bilen, säger han, skrattar och fortsätter:

– Det blir ojämnt när man inte hunnit få känslan för hur bilen gör. Men det är klart, finalstarten var den sämsta.

Ja, Tiger slirade bort sig och kunde sedan inte göra mycket från sin femteplats. Men med kvalkörningarna visade han å andra sidan var skåpet ska stå.

– Jag är j-vligt nöjd, 2-1-2 i kvalen är bra. Sedan kan man inte bara sätta sig och tro att man leker med de här grabbarna – det är inga blåbär man möter, säger han med adress Thomas Öhman och kompani.

Artikelbild

| Fredrik Tiger.

Just Öhman fick till det perfekt och gjorde inga misstag efter placeringarna 3-2-1 i kvalen.

– Tanken var samma som i Piteå, att inte ta i för mycket och göra misstag. Semifinalen kändes klockren och finalen lite hårdare men jag drog ju längsta strået den här gången, säger Öhman som egentligen bara utmanades av andraplacerade hemmaföraren Mikael Sandberg.