När NSD når paret har de tidigare under dagen tagit sig de dryga två timmarna från hemmet i Elk River till Duluth, där helgens premiär i den amerikanska proffstourenAmsoil Championship.

Duon har också hunnit inspektera tävlingsbanan.

– Det ser riktigt bra ut, konstaterar Öhman.

Artikelbild

| Elina Öhman

Det har gått snart tre veckor sedan paret från Moskosel och Älvsbyn återvände till Minnesota för att förbereda sig inför årets tävlingssäsong.

Men det har inte gått helt enligt plan.

– Vi har haft lite otur. Det har varit så varmt här så de har inte kunnat tillverka någon snö. Så det var först i söndags som vi kunde börja köra skotrarna för första gången. Så vi har bara kunnat träna några dagar på snö. Så på så sätt har förberedelserna inte varit helt bra, säger Nårsa.

Men förutom snöbristen är både Öhman och Nårsa bättre förberedda än någonsin.

Artikelbild

| Elina Öhman.

Duon har tränat hårt under sommaren – och båda två kommer till start med ett större lugn än tidigare.

– Det här är ju andra säsongen för mig i teamet, så på så sätt är det lite enklare än i fjol. I år är jag inte lika spänd, säger Nårsa, och fortsätter:

Artikelbild

| Petter Nårsa.

– Jag har tränat riktigt hårt hela sommaren, Och jag känner redan att träningen har gett resultat. Musklerna återhämtar sig mycket snabbare nu.

– Det känns mycket bättre i år för mig också, det är bättre förutsättningar, säger Öhman.

Hur då?

– Nu har jag ju fjolåret med mig, och det har gett mig mer rutin. Dessutom har jag hjälp av Petters team i år, och det betyder mycket. Jag känner mig i bättre form också, säger hon.

Och både Nårsa och Öhman två är ute efter revansch efter fjolåret.

Nårsa bröt ett par revben, missade flera tävlingar och blev totalsjua.

Öhman vann egentligen damklassen, men tappade totalsegern på grund av en regelmiss.

– Mitt mål är att vara på topp fem när jag kommer hem till juluppehållet. Då skulle jag vara nöjd. Och sedan hoppas jag att det håller i sig resten av säsongen, säger Nårsa.

– Jag vill vinna, helt klart. Men jag vill även utvecklas ännu mer, säger Öhman och fortsätter:

– I år kör vi damer två dagar, i fjol var det bara en tävlingsdag. Så det kommer krävas krävs ännu mer i år. Men vi har tränat hårt hela sommaren, och jag är verkligen sugen på att dra igång nu.