Det blev aldrig någon kamp mellan bröderna Mats och Thomas Öhman, Älvsbyns MS. Båda råkade ut för en hel del tekniska problem i kvalomgångarna i Super Nationell. Mats tog sig ändå vidare till semifinal, men där blev det en fjärdeplats och därmed inget avancemang.

Älvsbypubliken fick i stället lägga alla förhoppningar på Viktor Johansson och hans BMW i 2400cc. Även han hade vissa problem i kvalet. På grund av en kollision fick han bara nionde bästa tid i den andra omgången.

– Det började lite struligt och jag fick inte upp farten.

Inför den tredje och sista kvalrundan lastade teamet mer bly i bilen för att få bättre grepp.

– Det visade sig vara ett vinnande koncept, sa Viktor Johansson.

Onekligen. Han ledde den tredje omgången från start till mål. Det andra heatet gick snabbare men Viktor Johansson hade i alla fall tredje bästa tid vilket gav 42 viktiga poäng.

– Lyckligtvis tog jag tillräckligt med poäng för att få starta i andra led i semifinalen.

Viktor Johansson vann semifinalen tämligen kontrollerat. I finalen fick han däremot slita riktigt hårt för segern.

Han startade i ytterspår i första led och tog andraplatsen i första kurvan. Per Engstand, Ljusdals MS, tog täten.

– Han har kört bra hela dagen så jag tänkte att det kunde vara en bra rygg att hålla och att vi kunde försöka skapa lite lucka bakåt.

Viktor Johansson gjorde bort alternativspåret på det tredje varvet. Per Engstrand väntade med sin vända i alternativspåret till senare, men gjorde en dålig ingång och passerades av tre förare. Först av dem var Viktor Johansson, som vann en rafflande final. En riktig rysare.

– Ja, det är alltid roligt när det blir så.

Den här säsongen satsar han på Super Car Light där han kör en annan bil. Men när en SM-deltävling i 2400cc skulle köras på Högheden fick BMW:n komma fram.

– Det blev ett inhopp eftersom det var hemmaplan och jag vill försvara mina segrar här.

Dennis Bergström var ende Piteå MS-förare på Högheden. Via fin körning och en tredjeplats i semifinalen tog han sig till final i Super Nationell. Väl i finalen blev det en femteplats. Fredrik Avelin, MSK Hammaren, vann klassen. Bland juniorerna segrade Simon Claesson, Skene MS.