Förra säsongen möttes Luleå Hockey och Färjestad fyra gånger i grundserien. På dessa matcher gjorde Harju fyra poäng – ett mål och tre assist.

Den 19 oktober möttes lagen för första gången den här SHL-säsongen. Då gjorde Harju ett av målen i Luleås 2–4-förlust.

Och under tisdagen satte Harju det viktiga 3-1-målet när Luleå Hockey slog topplaget med Färjestad med 4–2.

Artikelbild

– Det var bra i dag. Lite böljande i andra perioden kanske, men det är ett bra lag vi möter. De har många skickliga spelare. Men överlag tycker jag att vi gör en riktigt bra match och att förtjänar vi förtjänar att vinna, säger Harju.

Han säger också:

– Jag tycker att de fem-sex sista matcherna innan uppehållet var riktigt bra. Vi tog många segrar där. Sen hade vi ett bra uppehåll. Det är skönt att kunna fortsätta på det och bygga vidare på det.

Harjus viktiga 3–1-mål kom efter elva minuter av den tredje perioden.

Artikelbild

I powerplay.

Han slog in en retur och gav Luleå ett bra läge att vinna matchen. Och vinst blev det. Men efter matchen hade Harju ingen koll alls på att han gjorde fyra poäng på fyra grundseriematcher mot Färjestad förra säsongen och att han gjort mål mot Karlstadlaget i den här säsongens båda möten.

Artikelbild

– Oj, det visste jag inte. Jag trodde inte det skulle vara ett favoritlag så. Jag har inte haft den känslan. Det är alltid tuffa matcher där nere och här uppe tycker jag alltid att de har spelat bra och smart. Det är inget jag tänkt på förut. Det var kanske dåligt att du sa det. Jag kommer kanske fundera på det nu.

Jag jinxade det nu?

– Ja, exakt (skratt). Nä, men det är klart... Det är alltid roliga matcher mot Färjestad. De har ofta ett bra lag och spelar en offensiv hockey. Då kan det öppna sig lite bakåt. I dag tycker jag att vi utnyttjar det bra med lite lägen och överlägen. Sen blir det dock inte alltid mål.

Luleå Hockeys lagkapten Niklas Olausson var nöjd efter hemmasegern.

– Färjestad är så skickliga och skapar ändå chanser, med Dick och allt vad de heter. Men vi har mycket jättelägen. Vi kommer två mot en och har mycket frilägen. Vi vinner rättvist till slut, även om det är en jämn hockeymatch. Vi skäms inte för de här tre poängen, säger Olausson.