Cajsa storspelade inför ögonen på förbundskaptenen Peter Gerhardsson. Hon svarade för flera vältajmade ingripanden i höjdspelet och inte minst de gånger hon tvingades rusa ut och nypa bollen framför anstormande motståndare.

– Nej, jag vet inte. Tog väl det jag skulle idag och mot Vittsjö borde jag ha tagit något av målen, sa hon självkritiskt.

Vilket då, undrar vi?

– Det sista, svarade Cajsa.

Men nu var det matchen mot ett annat Skånelag det handlade om och PIF-målvakten kan definitivt känna sig nöjd med sin och lagets insats.

– Limhamn var bra. Matchen gick igenom flera olika faser. Som så ofta när det handlar om matcher i allsvenskan, sa PIF-tränaren Stellan Carlsson.

– En bra fotbollsmatch. Vi hade studerat Piteå noga. Ändå lyckades vi inte så bra under matchens första halvtimme. Under andra halvlek blev det betydligt bättre och trots förlusten är vi nöjda med prestationen. Man får väl ändå säga att Piteå vann välförtjänt, kommenterade Limhamns tränare Otto Persson.

– Jag var med som assisterande när vi förlorade här i höstas, men då handlade det om en annan typ av match. Vi hade klarat kontraktet och Piteå spelade om medaljer, konstaterade Otto.

Piteå kommer med stor sannolikhet att vara med i medaljracet den här säsongen också. En höstsäsong i närheten av den ifjol och det blir - om inte guld - i alla fall medalj för fjärde året i följd.

En som hoppas på en liknande succéhöst som den ifjol är toppforwarden Madelen Janogy. Ett mål under våren blev ett halvdussin under hösten debutesäsongen i PIF. Fram till söndag eftermiddag var Janogy mållös den här allsvenska våren/sommaren.

– Härligt att få trycka in bollen, men det viktigaste var att vi vann, sa en nöjd Madelen.

Piteå tryckte på efter hörna och det var många spelare i Limhamns straffområde när Madelen fick kanonträff på bollen från nära håll i den 62 matchminuten. Hemmapubliken och PIF-spelarna jublade förstås.

Nina Jakobsson bredsidade in Piteås ledningsmål minuten före pausvilan Limhamns Anna Evelina Parikka nickade in kvitteringen tolv minuter i andra halvlek. Fem minuter senare sköt Madelen Janogy Piteå till sommarvila i serietopp.