Djurgårdens målvakt Mantas Armalis släppte retur rakt ut på Luleå Hockeys första mål på Hovet.

Sedan kunde han inte hålla tätt när bröderna Abbott samarbetade och tryckte in en lös puck i målgården.

Och slutligen släppte han första stolpen lite, samtidigt som en utespelare föll och Johan Harju fick fritt fram att trycka in 3–0 vid första krysset efter tekning.

Artikelbild

– Man kan tycka att det är skräpmål vi får men vi förtjänar dem, så mycket som vi kämpar. Skönt att få dem med sig någon gång, säger Joel Lassinantti.

Men Djurgården hade också liknande chanser.

Då stod Lassinantti i vägen.

Varje gång.

Artikelbild

| Muren i buren. Joel Lassinantti räddade 26 skott och höll säsongens fjärde nolla.

– Jag såg till att följa med i förflyttningarna, hålla mig tät och stänga puckar på isen. Sedan spelar vi så bra box play att det är lättare att stå i mål också, säger Lassinantti, som tog Djurgårdens alla 31 skott.

Utvisningarna var dock för många, tycker Luleås huvudtränare Joakim Fagervall.

Artikelbild

– Jag tycker att det var utvisningar. Sedan tycker jag inte att vi ska ta sådana utvisningar som de två sista i första perioden, där vet jag inte vad vi håller på med, säger Fagervall.

Det ena var en fullständigt onödig slashing av Per Savilahti-Nagander, det andra en lika dum hooking av Jonathan Sigalet.

Sigalet gjorde dock en bra match – tills han åkte på en ful tackling bakifrån och brakade in i sargen, tidigt i andra perioden.

Första oron var för en eventuell hjärnskakning, vilket skulle vara förödande för ett Luleå med en liten kris på backsidan.

Men det tror inte tränarkollegan Stefan ”Skuggan” Nilsson att det handlar om.

– Nej, det är en överkroppsskada men det är nog ingen hjärnskakning. Vi har förhoppning om att både han och Janne Sandström (som redan var skadad, reds anm) ska kunna spela på lördag.

Då möter Luleå Örebro hemma.