Hon tar över som lagkapten efter Barthold

Luleå Basket har länge hållit på vem som blir ny lagkapten efter Anna Barthold. Men två dagar innan säsongspremiären kan Sporten berätta vem det blir.

Anna Barthold, Allis Nyström och Chioma Nnamaka.

Anna Barthold, Allis Nyström och Chioma Nnamaka.

Foto: Pär Bäckström/Frilans

Sport2019-09-23 21:32

I sex säsonger, mellan 2013–2019, var Anna Barthold framgångsrik lagkapten för Luleå Basket som skördade enorma framgångar med fem raka SM-guld som facit.

Men när 39-åringen lämnade klubben efter förra säsongens turbulenta säsong som slutade med kvartsfinalförlust mot liganykomlingen Högsbo Basket blev rollen som kapten ledig.

Nu är det klart att Chioma Nnamaka tar över hedersuppdraget.

– Både jag och Robin Sandberg (tränare) tycker det är viktigt att vi har fler ledare i laget, så det är därför vi har pratat om det länge och inte bara bestämde någon. Vi har samma syn på det, det är några som leder på plan och några utanför, men titeln har jag fått. 

Hur känns det?

– Det är självklart stort. Det är skönt att känna att de litar på mig på det sättet. Men jag vill ändå att alla ska vara med och leda. Det känns bra och jag tror laget gör det också. 

Det låter som att det kommer bli en del förändringar?

– Anna var mer utåt, men jag känner att nu kan det vara vem som helst. Vi får se hur det utspelar sig, men jag tror det är viktigt att många är med och leder och har sina åsikter, så vi kan diskutera och komma fram till beslut tillsammans. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!