Allsvenska HT Bandys lagbygge är så gott som klart, men en pusselbit saknas fortfarande. Det handlar om en etablerad innermittfältare som ska hjälpa klubben att ta klivet upp i allsvenskan igen.

– Man får jobba stenhårt för att få in de sista pusselbitarna. Vi är inte i mål ännu, men tanken är att vi ska förstärka med en offensiv mittfältare, säger HT Bandys sportchef Sune Nilsson.

För tillfället för klubben diskussioner med ett flertal spelare och det hetaste spåret leder österut.

Artikelbild

– Vi har någon enstaka kontakt i Sverige också, men mest tittar vi ju i Ryssland. Just nu har jag tre namn som kan vara tänkbara, vi försöker få en av dem till oss, säger Nilsson, som kan tänka sig att låta hugade spekulanter till den offensiva mittfältspositionen provspela för kontrakt.

– Det kan bli så att vi tar hit en rysk spelare, han får några veckor – eller dagar – att visa upp sig på. Det kan bli ett sånt upplägg.

På målvaktsfronten har HT haft en smula otur. Marko Herajärvi var klar, men fick ett drömbud från Ryssland och utnyttjade sin klausul. Då hade fjolårets målvakt, Pasi Hiekkanen, redan lovat att spela för ToPV från Torneå och tackade nej till HT. Istället letar nu Nilsson en rutinerad andremålvakt som ska kunna täcka upp bakom finske U23-landslagsmannen Antti Sailamaa.

– Vi ville inte börja bråka med ToPV, vi söker ju en andremålvakt. Någon gång måste ju Antti få möjligheten att vara något annat än bänknötare bakom Herajärvi och Hiekkanen, det känns som att hans tur har kommit nu, säger Nilsson.