Infjärden föll i sista hemmamatchen

Infjärdens damer fick se sig besegrade i säsongens sista hemmamatch. Efter en sen kvittering i första halvlek orkade man inte stå upp mot tabellfyran Härnösands SK i division 1. – Idag spelade vi inte som ett lag, säger anfallaren Cajsa Hedlund.

Cajsa Hedlund.

Cajsa Hedlund.

Foto: William Sjögren

Fotboll2019-09-21 19:41

Det small till direkt. Alma Davis placerade listigt in bollen bakom Anna Carlsson Dahlberg i hemmamålet.

Infjärden tryckte sedan på för en kvittering utan att skapa några heta målchanser. Tills i slutminuten av den första halvleken.

Skytteligatvåan Cajsa Hedlund spelades fri och avlossade ett hårt skott som bortamålvakten släppte retur på. Ida Sundkvist stormade fram och tryckte in 1–1 i halvlekens sista spark.

Infjärden använde målet som tandvätska.

– Vi kommer in med ny energi i andra halvlek och gör det bra inledningsvis, säger Cajsa Hedlund.

Men det var Härnösand som tog ledningen.

– De får en spelvändning och utnyttjar den väldigt bra. De är farliga på kontringar, det visste vi sedan tidigare.

Bortalaget utökade sedan ledningen till 3–1, vilket också blev slutresultatet, efter en tveksamt dömd straff efter att Carlsson Dahlberg gjort ner Linnea Strand.

– Jag var långt bort från situationen men det såg ut som en bra räddning (från målvakten). Det kändes som att luften gick ur oss, säger Hedlund.

Infjärden hade som mål inför säsongen att etablera sig ytterligare i serien och hamna på en bättre placering än i fjol. Något man lyckats med.

– Vi har varit jämnare i år och tänker mer fotboll när vi spelar. Vågar rulla bollen och hittat en egen spelstil. Harmonin i gruppen har även varit väldigt bra, säger Hedlund.

Nästa helg reser Infjärden till Umeå i ett möte mot Team TG FF. Vinst där och laget slutar på en femteplats i tabellen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!