Efter att ha vänt en minst sagt knackig inledning på försäsongen till en mer positiv trend så närmar sig Luleå Hockey säsongspremiären med stormsteg. Men med bara dagar kvar så finns det fortfarande en del frågetecken kring lagets form.

Det första, största och mest oroväckande frågetecknet som har varit en riktig nagel i ögat under försäsongen är försvarsspelet. Det såg vi inte minst i genrepet mot Björklöven nu senast. Gång på gång har vi sett hur man har haft bekymmer i uppspelen och tappat puck i helt fel lägen. Frågan är nu om man kan få ordning på detta till på Lördag. Assisterande tränare Henrik Stridh menar att det inte är något som laget tar lätt på.

– Så kan man inte spela. Det går när man gör nio mål, men det tror jag inte att vi gör i varje omgång.

Artikelbild

| Henrik Stridh, assisterande tränare Luleå Hockey

Stridh menar dock att det inte är något som man oroar sig över.

– Som tränare känns det lugnt så länge vi inte gör fel i systemet. Att vi inte spelar som vi ska och släpper in en massa mål på grund av det för då är det jobbigt. Det nu senast var rena individuella misstag och det har vi tagit med killarna. Man vill synliggöra det och försäkra sig om att det inte ska hända igen, men vi gör ingen big deal av det.

Ett andra frågetecken som förvisso känns betydligt mindre oroväckande efter målkalaset nu senast är målskyttet. Fram tills matchen mot Björklöven har Luleå slitit med att förvalta sina lägen och en stor del av målen har gjorts i powerplay. Henrik Stridh vet vad han vill se av spelarna i premiären.

– Vi måste göra sakerna som vi har fokuserat på. Att vi har ett bättre driv mot mål och att vi är bra på att skymma framför kassen så att vi får lite mer skitmål.

Artikelbild

| Bara dagar kvar till SHL-Premiären.

Utöver rent spelmässiga frågetecken så finns det också ett par orosmoln om skador i truppen. Varken Daniel Sondell eller Emil Larsson fanns med i truppen mot Björklöven senast och dessutom klev Patrick Cehlin av efter två perioder.

– Cehlin är lite krasslig, så där tror jag inte att det är någon fara. Sondell och Larsson har kört rehab och är förhoppningsvis tillbaka på isen redan imorgon (torsdag), säger assisterande tränare Henrik Stridh.

I premiären ställs Luleå mot Brynäs och får chansen att ta en liten revansch från Play-in spelet ifjol, där just Brynäs krossade slutspelsdrömmarna. Även Brynäs har haft en ganska knackig försäsong, men kommer senast från en 2-1 vinst mot Timrå. Luleå Hockeys SHL-premiär spelas på hemmaplan på lördag klockan 18:00.