Petri Salmelas lärling Heinonen, Jenny Engfors, Per Gustafsson och Peter Wikström är hårt anlitade kuskar när det handlar om breddtrav på banorna i norr. För att få vara med i de loppen får man inte ha kört mer än 150 lopp säsongen innan. Lärlingsässet Heinonen har blott tre lopp kvar till den gränsen och lär därför stå på sidan under flera lopp han normalt skulle ha kört under säsongens sista två månader.

En enda kupong fanns kvar i V5-spelet inför sista kapitlet på Bodentravet, torsdag kväll. Strecket satt på Raz Mackenzie som dock inte fick tag i ledande Robin Hood Bi.

– Han travade inte klockrent i dag heller, men äntligen fick vi vinna, kommenterade segerkusken Mikael Lindqvist.

– En härlig häst att köra. Vi har inte fått till det i år, men han kämpar och försöker alltid göra sitt i loppen, sa en glad Lindqvist som kunde kosta på sig en segergest strax innan mållinjen. Segern var en skön revansch för målfotoförlusten i V5-1 där Odin Töll inte hann fram till 73-oddsaren Ivanhoe Spirit.

Ingen hittade alltså alla fem rätt inom V5-spelet. Utdelningen för raderna med fyra rätt blev 951 kronor.

Jätteskrällen kom redan i den första avdelningen. Kraftigt uppanmälde73-oddsaren Ivanhoe Spirit rundade fältet från fjärdepar utvändigt i händerna på Jonathan Carré. Odin Töll (Mikael Lindqvist) och Desuper Filius (Nils Westerberg) närmade sig sista biten men Ivanhoe Spirit räddades av mållinjen.

Endast 29 V5-system ”överlevde” Ivanhoe Spirit-skrällen och av dessa klarade ett enda She´s Racy (V5-2), Jo Jo Gunne (V5-3) och Wikipedia (V5-4).