Samtal har inletts med stjärnorna

I mitten av september förlängde man med Jenni Hiirikoski – och i slutet av oktober gjorde man detsamma med Ronja Savolainen. Nu har Luleå Hockey haft framtidssamtal med två av sina andra stjärnor. Forwarden Michelle Karvinen – och målvakten Sara Grahn. ”Vi vill göra klart i god tid”, säger tränaren och sportchefen Mikael Forsberg.

Mikael Forsberg vill förlänga med både Michelle Karvinen och Sara Grahn.

Mikael Forsberg vill förlänga med både Michelle Karvinen och Sara Grahn.

Foto: Per Bäckström/Kent Vikström

Ishockey2019-11-04 17:34

Han har inte känt några som helst tveksamheter när det gäller Michelle Karvinen, som varit en av lagets främsta poänggörare sedan hon kom till klubben för fem år sedan.

– Men jag ville höra hur hon resonerar kring sin framtid, säger han och fortsätter:

– Och hon trivs bra här och vill fortsätta sin satsning. Vilket känns jäkligt kul. Vi ska förstås komma överens först. Men vår förhoppning är att det ska vara klart innan jul.

Även Sara Grahn är positiv till en fortsättning.

– Hon har sagt att hon vill tänka över sin situation. Men hon trivs också här, och vi är måna om att behålla henne. Nästa steg är att erbjuda henne ett kontrakt, säger Mikael Forsberg.

Sökandet efter en ny forward går däremot trögt för Mikael Forsberg, som har fått klara sig utan några av sina viktigaste spelare under flera av höstens matcher.

– Vi söker fortfarande, säger han och fortsätter:

– Men vi har ingen panik. Vi vill inte chansa. Utan det ska vara någon vi faktiskt tror kan göra skillnad. Och det är inte så enkelt då marknaden ser ut som den gör.

Hur ser skadeläget ut?

– Chiho Osawa är på väg tillbaka. Rehabiliteringen har gått bra och hon tränar för fullt. Vi hoppas att hon ska kunna börja spela efter jul någon gång. De andra hoppas jag ska vara tillbaka efter det här uppehållet. Men Emma Nordin är ett frågetecken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!