Det var under Skandinaviska cupen i Östersund för ett par veckor sedan som olyckan var framme. Jennie Öberg föll i en utförsbacke – och tog emot sig med handen.

En röntgen visade att hon hade fått en bristning i senan i tummen.

Åtgärden: En gipsad hand.

SM i Piteå var då fara.

Men när Piteå Elit hade en pressträff på tisdagen berättade Öberg glatt att hon kommer kunna köra. Detta eftersom hon bytt ut gipset mot en skena.

– Beskedet kom från mig själv, när jag fick byta från gips till skena. Första passet efter att jag hade bytt till skena gick bra, det gick att köra med det. Några dagar efteråt körde jag intervaller. Då fattade jag att det kommer funka, den stör mig inte så mycket. Jag får ha lite större handskar, men det är bara att tuta och köra. Jag känner mig inte hindrad av det

När bytte du till skenan?

– Förra onsdagen.

Skönt.

– Ja, herregud. Det var verkligen en tur i oturen-grej. Just nu känner jag att det inte hindrar mig någonting. Det hade inte gått att köra i gips, men så länge jag har skenan så gör det inte ont. Det är jättebra.

Så hur ska det bli att köra SM på hemmaplan?

– Det ska bli grymt kul. Jag har längtat efter den här veckan sen jag insåg att jag kunde köra den. Man förväntar sig att man kommer ha lite extra publikstöd och såna grejer. Det ska bli jätteroligt att representera klubben på hemmaplan, det är inte alla som får den chansen. Jättekul.

Har skadan påverkat formen?

– Jag hoppas inte det. Det enda tråkiga är att jag missade tre helgers tävlingar. Jag har inte tävlat så mycket eftersom jag var sjuk innan jul. Jag tycker om att tävla, jag brukar komma i form av att få tuffa tävlingar i kroppen. Men jag har ändå haft en bra känsla de här veckorna och kört hårdare pass på träningarna med tjejerna i Falun. Jag hoppas att det kommer börja gå fort under veckan.

Vad har du för förhoppningar rent resultatmässigt?

– Jag har inte satt upp något resultatmål så. Men det är pallen, man vill åt medaljerna på ett SM. Men jag har ingen aning då jag knappt tävlat mot de andra, jag har ingen om var jag står. Men har man den där goda känslan i kroppen under tävlingarna vet jag att det kan räcka långt.