Janogys segermål ger Piteå IF hopp

Piteå IF fick en härlig söndag. Seger hemma mot Linköping med 1–0.

Madelen Janogy frälste Piteå IF hemma mot Linköping.

Fotboll2019-09-22 18:47

Piteå inledde matchen mycket bra. Laget satte hög och intensiv press på Linköpings backlinje som fick stora problem.

PIF vann bollen flera gånger högt upp och kunde anfalla utifrån det.

Men som vanligt hade hemmalaget också svårt att förvalta sina inspel i straffområdet. Bästa chansen hade Ronja Aronsson som sköt från distans och bollen prickade undersidan av ribban.

Linköping sökte bollar bakom Piteås backlinje och sprintade loss ett par gånger utan att få någon riktigt het chans. Gästerna hade ett par skott från hyfsade lägen utan att få in bollen.

Alldeles i slutet av halvleken blev Lena Blomkvist liggandes vid sidan av planen med en ben eller knäskada.

I den andra halvleken fick Madelen Janogy bollen i vänsterposition några meter utanför straffområdet. Hon tittade upp och satte bollen längs backen vid bortre stolpen. Ett fint avslut till 1–0 efter 52 minuter.

Piteå fortsatte att agera aggressivt och sätta press tidigt på motståndarna.

I 66:e minute kom Stina Blackstenius loss efter ett felpass av Piteå på mittplan, men Cajsa Andersson räddade.

I slutet av matchen orkade PIF inte riktigt hålla pressen som förut och det blev längre mellan lagdelarna.

Efter en längre boll i 88:e minuten kom Stina Blackstenius fri med Cajsa Andersson men sköt utanför.