Kalix IP byter namn - så långt är avtalet

Kalix Bandy har fått tillåtelse att sälja namnrättigheterna till Kalix IP, som nu byter namn till Fomab Arena.

Kalix IP byter namn till Fomab Arena ett år framöver.

Kalix IP byter namn till Fomab Arena ett år framöver.

Foto: Joakim Nordlund

Bandy2019-10-07 11:00

Det är Kalix Bandys sponsor Fomab entrepenad AB, som bland annat sysslar med husflyttar, maskinuthyrning och transportledning som ligger bakom investeringen. 

– Jag har alltid stöttat idrotten inom Kalix Kommun på olika sett genom åren, säger han, och nu ska det bli riktigt roligt att bidra i en ännu större omfattning. Kalix Bandy är ett starkt varumärke och föreningen gör verkligen något gott för de yngre i Kalix, säger företagets vd Fredrik Forslund i ett pressmeddelande.

Nu byter alltså Kalix IP namn till Fomab Arena, ett år framåt. Ordföranden är noga med att påpeka att det endast handlar om ett tillfälligt namnbyte och inte ägarbyte av anläggningen. 

– Kalix kommun äger ju arenan, precis som de alltid gjort. Det är en kommunal anläggning men nu har Fomab namnrättigheterna för arenan, säger Kalix Bandys ordförande John Mannberg. 

– Det här upplägget gäller ett år till att börja med. Det är också för respekt av att vi inte äger själva arenan. Av den anledningen tycker vi inte att vi ska skriva jättelånga avtal utan det är sunt förnuft som gör att vi inte valt att göra det.

Hur stora summa handlar det om?

– Det håller vi för oss själva. Men man kan säga att bandyn inte är en stor idrott rent ekonomiskt och alla ekonomiska bidrag som vi kan få är värdefulla.

– Det här är pengar dom hjälper oss att hålla igång den vardagliga verksamheten för våra barn, ungdomar och resor. Det är inte ett belopp som möjliggör några andra satsningar.

 Fredrik Forslund, vd för Fomab.
Fredrik Forslund, vd för Fomab.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!