Tomas Lindblom har länge varit en av länets och landets bästa liggandeskyttar. Han vann bland annat förbundsmästerskapet (FM) i liggande 2009, 2010 och 2011.

I år var han tillbaka högst upp på pallen efter en styrkedemonstration av sällan skådat slag där han nitade dit 345 poäng.

– Det är bra med tanke på att jag började med två 48-poängare, säger han.

Inför finalen låg Lindblom och I 19-skytten Anton Lindfors på tavla ett respektive två och båda hade 245 poäng.

I finalen fick Anton Lindfors det inte att fungera och ramlade ned till en femte plats efter 93 poäng i finalen. Kalixskytten svarade däremot för en prickfri insats och öste på med tio raka tior/tioettor.

– Det var kul att skjuta 100 poäng i finalen för en final är ju alltid en final, säger han.

Harry Östling blev veteranmästare på 340 poäng.

Ronny Nilsson, Piteå, blev förbundsmästare i ställningsskytte på 327 poäng efter stenhård kamp med Peter Östling, F 21. Men Nilsson avslutade med en tia och knep därmed guldet, en poäng före F 21-skytten.

Donald Johansson, Ale, vann FM-guldet i ställningsskytte på 327 poäng.

Det är också klart att Norrbotten får med Leif Sandberg, Donald Johansson och Tomas Lindblom till de nordiska mästerskapen som avgörs i Voss i Norge 3-6 september.

– Det är skönt att se att det funkar inför nordiska. I bana ställningar är norrmännen överlägsna men i fält och i liggandemästerskapet ska vi försöka ge dem en match, säger Tomas Lindblom.