Det började under ett träningsläger i Davos. Charlotte Kalla tränade spurter med landslagskompisen Hanna Eriksson. Frustrerande märkte den norrbottniska skidstjärnan att det gick mycket bättre för Eriksson.

– Hon satte träffarna superbra, jag hade lite svårt att fokusera. Jag såg henne i ögonvrån och kunde inte riktigt hitta den där timingen själv. Jag visste att någonstans måste jag lägga fokus på det jag gör och inte stressas av att Hanna är bredvid mig, säger Kalla i podcasten Träningsglädje.

För att tända till på det där passet började Charlotte Kalla tänka helt annorlunda.

– Det var kanske inför den åttonde som jag fick upp i skallen: "Fasen, jag är en varg, ögonen är som en ficklampa, bara glöder här i mörkret". Helt plötsligt satt de där träffarna mycket oftare, säger hon.

Sedan dess har vargen haft stor betydelse i Charlotte Kallas liv. Så pass att hon nu designat en egen underställströja – med vargmotiv.

– När jag fick frågan var det massvis med frågor jag fick klura på. Till exempel om det fanns något djur som inpirerade. Sedan blev jag lite kluven, det är ju ganska mycket vargdebatt. Tänk om jag får massa hatbrev från jägare eller sådana som har boskap. Men det tar jag. Det funkade för mig där i Davos, säger hon.

I podden får Kalla också frågan om vad som motiverar henne mest – att vilja bli bäst i världen eller att vara bäst i världen.

– För mig är det mer motiverande att vilja bli. Jag tycker det är lite läskigt att vara jagad. Det är alltid roligare att kunna överraska och överträffa sig själv. Att överträffa mina egna förväntningar, det är en riktigt härlig känsla. Men det är också rätt häftigt att vara den som är bäst och sedan kunna upprepa det säsong efter säsong.