Kaptenen om förlusten: "Vi borde ha vunnit"

Kalix Hockey kämpar med Kiruna IF och Kiruna AIF om den sista platsen till Allettan. Där kan poängförlusten mot Vännäs bli dyrbar. "Vet inte varför det blir så här", säger Johan Pettersson.

Johan Pettersson, lagkapten i Kalix, försöker förklara förlusten mot jumbon Vännäs utan att riktigt  komma till någon slutsats. "Jag vet inte varför det blev så här. Vi borde ha skjutit mer kanske".

Johan Pettersson, lagkapten i Kalix, försöker förklara förlusten mot jumbon Vännäs utan att riktigt komma till någon slutsats. "Jag vet inte varför det blev så här. Vi borde ha skjutit mer kanske".

Foto: Håkan Stridblom

Ishockey2019-11-13 21:52

Inför matchen mellan Kalix och Vännäs så  var hemmalaget bara en enda poäng bakom Kiruna IF som hade den sista platsen till Allettan. I och med att Kalix förlorade i förlängningen så är man fortsatt efter KIF i tabellen.

– Det är lite märkligt att tabellen haltar som den gör. Det är ju sjukt att Kiruna IF har åtta matcher kvar att spela och vi bara fem, säger Pettersson.

Frågan är dock om inte Kalix Hockey hade behövt vinna mot seriejumbon.

– Det är klart att det blir tufft nu, men vi måste bara fortsätta att göra vårat bästa, säger Pettersson.

Det såg dock länge ut som om att lagkaptenen skulle bli matchhjälte med sitt straffmål till 3–2. Men med endast 2 (!) sekunder kvar på matchklockan tryckte gästerna in kvitteringen.

– Det är helt sjukt att dom får in den där pucken. Den studsade och for och han som gjorde målet låg ned när han viftade in 3–3, säger Pettersson och skakar på huvudet.

Så långt hade dock matchen varit chansmässigt jämn även om det var hemmalaget som ägde mest puck.

– Det hjälper inte att ha puck om du inte skjuter på mål. Det är ju på det sättet som du skapar chanser.

Borde ni inte ha kunnat knyta igen på slutet?

– Jag tycker att vi gör det. Vi håller dem långt ut från vårat mål och målet var bara helt enkelt sjukt att de får in. 

I förlängningen så drabbades Kalix av en utvisning och det tog Vännäs vara på.

– Det är tufft att spela 3 mot 4 som det blir i förlängningen om du får en utvisning mot dig. Fast samtidigt tycker jag inte att det är där vi förlorar matchen, säger Pettersson innan han fortsätter:

– Vi borde ha avgjort långt mycket tidigare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!