Ända sedan återstarten i fjol har Kiruna AIF varit en segermaskin i seriesystemet.

Då vann laget division 3 och avancerade upp i hockeytvåan.

Väl där blev det grundserieseger kring jul och vidare avancemang till alltvåan, där de fyra bästa lagen i den nordligaste serien slår ihop med de fyra bästa i Västerbotten.

I alltvåan har den anrika klubben fått en drömstart när de slog derbykonkurrenten Kiruna City med 6–1 – och nu förstärks truppen ytterligare.

Kanadensiska backarna Giancarlo Caranci, 23, och Kevin Walker, 22 hämtas in från IFK Strömsund.

De har båda genomfört sin första träning med sitt nya lag.

– Vi har känt att vi har haft ett behov av att se över backsidan för att vi har fått en del olyckliga skador. Sen har vi också ett gäng som är skiftarbetare och det ställer till det lite grann, säger Jan-Åke Tiensuu i klubbens sportgrupp innan han fortsätter:

– Ibland kan de inte vara med och vi känner att vi framförallt måste stärka upp den numerärt, så att vi har folk till träningar och matcher.

Caranci har den här säsongen skjutit 22 poäng (9+13) på 17 matcher i hockeytvåan och Walker har noterats för 21 poäng (5+16).

– De här kanadensarna känns som en bra lösning. Vi har fått goda referenser på dem och de har fått mycket matchtid i IFK Strömsund – och framförallt ska det vara bra killar. De stärker vår numerär och defensiven, säger Tiensuu och fortsätter:

– Vi vet att när det drar ihop sig blir defensiven betydande. Det blir tätare i tuffare matcher och hamnar man så långt att man får spela ett kval så är det viktigt att vara stabil bakåt. Det är små marginaler som kommer avgöra.

Kiruna AIF har länge sökt en lösning på backsidan.

Nu föll bitarna på plats.

– Vi har tittat på mycket folk och det är inte lätt om du inte ska betala skyhöga pengar. Nu blir det ganska enkla lösningar för oss, vi pratar praktiskt taget korvören för att lösa det. Det är mest omkostnader runtomkring med övergångar och annat som gör att det går på några tusenlappar, säger Tiensuu.

Kiruna AIF jobbar nu på att få backduon spelklar.