Det är Örnsköldsviksbaserade tidningen Allehanda som avslöjar att Sollefteå Hockey, som slutade sist i hockeyettans vårserie, inte kommer att kvalspela.

Det meddelade klubben efter att ha besegrat Asplöven med 5–4, i det som då blev deras sista match för säsongen.

Och det är ekonomin som sätter stopp.

– Vi har bestämt oss för att inte kvala. Vi tänker inte göra om samma resa år efter år. Nu pausar vi det här och ser hur det blir nästa år. Det är fruktansvärt tråkigt sportsligt, men ekonomiskt var det tvunget. Vi behöver bygga en organisation från grunden, säger klubbens ordförande Edvard Kleberg till Allehanda.

Han fortsätter:

– Vi gjorde ett försök att rädda oss undan kvalet, genom att byta tränare, men det räckte inte till. Som jag har sagt tidigare så har vi ett ansvar ett ekonomiskt för resten av föreningen. För att kunna fortsätta driva organisationen på ett bra sätt var vi inte beredda att satsa pengarna på ett kval. Hockeyettan är för dyr att spela i.

Eftersom Sundsvall Hockey tvingades dra sig ur redan innan seriestart så var det bara Sollefteå från hockeyettan som skulle ha spelat i kvalserien.

Vilka lag från hockeytvåan som kommer att kvala återstår att se.

Kiruna AIF är ett av två lag som redan kvalificierat sig från den nordligaste alltvåan – och kring den andra och sista platsen därifrån är det just nu fördel Clemensnäs.

LÄS MER:Nu är Kiruna AIF klart för kval

Den andra alltvåan toppas av Härnösand, som har tagit tolv av tolv möjliga poäng hittills.

Brunflo och Kovland, som båda har spelat en match mer än Härnösand, ligger tvåa och trea på nio poäng.

Ettan i kvalserien är garanterad en plats i hockeyettan men historiskt har både lag ett och två från den nordligaste kvalserien tagit steget upp.

Här kan ni läsa hela texten!