Kiruna föll – nu väntar vinna eller försvinna

Kiruna AIF lyckades inte upprepa bedriften från första mötet. Under fredagskvällen utjämnade Östersund playoff-serien till 1–1 i matcher.

Kiruna AIF-backen Linus Rosdahl stod för ett mål och en assist i fredagens förlustmatch.

Ishockey2020-02-28 21:15

Nu väntar en tredje och avgörande match i Östersund under lördagen.

I tisdags vann nederlagstippade Kiruna AIF överraskande mot storsatsande Östersund hemma i Lombia inför 814 åskådare.

Men övertidssegern med 3–2 gick inte upprepa i Östersund Arena.

Hemmalaget gick tidigt upp till en 2–0-ledning. 12.31 in i första perioden hade Dominik Salama i AIF-kassen fått släppa två puckar förbi sig.

Trots stort skottövertag höll dock Kiruna liv i tillställningen en bra stund. I mitten av andra perioden reducerade Linus Rosdahl till 1–2 innan Östersunds Linus Wernersson-Libäck satte 3–1 strax innan andra periodpausen.

Efter 40 minuter ledde hemmalaget skottstatistiken med förkrossande 29–8.

Ändå var det Kiruna AIF som satte 2–3-pucken en minut in i tredje perioden. Jacob Hansson såg till att det var nerv i matchen när han satte reduceringen efter förarbete av Rosdahl och Marcus Runnkvist.

Tio minuter från slutet kom dock spiken i kistan när Anton Grenholm satte 4–2 bakom Salama i AIF-kassen. Matchen slutade till sist 5–2 sedan Daniel Magnusson hittat rätt när gästerna satsade på sex utespelare i slutet.

Nu väntar en tredje och avgörande match i Östersund under lördagen. Vinnaren är klar för playoff 2 till allsvenska kvalserien. Förloraren har spelat färdigt för denna säsong och får ladda om inför hockeyettan 2020/2021.