Sporten kunde avslöja i slutet av förra veckan att rutinerade Chioma Nnamaka, 33, var nära en förlängning med Luleå Basket.

Nu är parterna överens.

– Chioma är en viktig pusselbit på flera plan. Hennes erfarenhet, spelskicklighet och ledaregenskaper gör henne till ett självklart val för mig. En skytt av rang som också ger oss möjligheten att spela flexibelt både offensivt och defensivt, säger coachen Robin Sandberg i ett pressmeddelande.

Nnamaka gör därmed sin tredje säsong i Luleå. I fjol snittade hon 12,1 poäng, 4,8 returer och 1,6 assist.

– Jag trivs jättebra här och ser fram emot den nya satsningen som klubben vill göra. Det är absolut något som jag vill vara delaktig i samtidigt som jag känner mig revanschsugen, säger Nnamaka.

Klubbdirektören Christer Sehlin är också eld och lågor över förlängningen med den 183 centimeter långt forwarden.

– Chioma betyder mycket både på och utanför planen så hon är en viktig pusselbit i lagbygget som fallit plats. Jag tycker hon är den bästa skytten vi har i svensk basket för tillfället så Luleåpubliken kommer få se många fler trepoängare från hennes sida framöver, säger Sehlin.

Chioma Nnamaka blir tredje spelare att skriva på för Luleå. Sedan tidigare har guarden Felicia Camara-Ponturo och forwarden Allis Nyström förlängt sina kontrakt.