Luleå roller derby fixade SM-platsen redan under lördagen när laget mötte Stockholm. Ett heltaggat Luleå vann komfortabelt mot 08-orna med klara 219–89 och säkrade därmed den åtråvärda fjärdeplatsen i tabellen.

– Stockholm hade ett ganska rörigt spel som vi utnyttjade. Våra jammers hade lätt för att komma förbi deras försvar. Det var en stor lättnad att vi redan igår (läs: lördag) blev klara för slutspel, sa Linda-Maria Krekula.

Hon blev framröstad som lagets bästa spelare och var nöjd med sin egen insats.

– Det fungerade bra för mig, jag spelade med bra flyt och kom förbi deras blockers.

Linda Maria Krekula fortsatte vara i rampljuset under söndagens match mot Malmö crime city rollers. Den matchen gällde endast vilka av Luleå och Malmö som skulle sluta trea respektive fyra i tabellen och det syntes tidigt att hemmalaget inte riktigt hade samma energinivå som under lördagen. Malmö drog tidigt ifrån och släppte aldrig det grepp laget skaffade sig i den första perioden. Segersiffrorna skrevs till 198–108 i bortalagets favör.

– Det blev en hård och tuff match. Malmö hade ett mycket tajtare försvar än Stockholm och vi hade svårt att ta oss förbi, sa Linda-Maria Krekula.

Hon var själv den av hemmalagets spelare som lyckades bäst. Med sina snabba kroppsrörelser och smått akrobatiska balans tog hon sig förbi motståndarnas försvarsmur gång på gång. I första halvlek gjorde hon en så kallad Grand slam tre gånger under samma jamrunda vilket gav 15 Luleåpoäng och gott om välförtjänta applåder från publiken i Sunderby sporthall.

– Vi fick inget gratis av Malmö i dag så jag fick mycket energi av publikstödet under den rundan, sa Linda-Maria Krekula.

Du var flera gånger väldigt nära trampa utanför bangränsen men lyckades otroligt nog hålla dig på rätt sida?

– Ja, vi har jobbat mycket med balans på träningarna för att komma rätt i banan och det passar mig eftersom jag använder mig av finter och snabbhet för att ta mig förbi mina motståndare. Jag är inte typen som åker in i försvaret och försöker buffla bort dem.

Under SM-veckan väntar nu semifinal mot serieettan Dock city rollers från Göteborg.

– En tuff nöt att knäcka men allt kan hända i roller derby, avslutade Linda-Maria Krekula.