Lagkapten Tim Kearney har klart för sig vad som krävs för att lämna med segern.

– Laget är fullt av duktiga spelare och ser ut att ha säkrat seriesegern. Det gäller att vi är på tårna. Södertälje är duktiga och väldigt organiserade. Det är viktigt att vi har koll på vad dem vill göra och det tycker jag att vi har, säger Luleålagets lagkapten.

Kearney hymlar inte med att laget är revanschsugna efter tisdagens debacle.

– Vi är väldigt sugna på revansch efter Boråsmatchen. Det ska bli kul att spela hemma igen, men å andra sidan är det är alltid kul att spela framför Luleåpubliken.

Vad behöver ni förändra för att studsa tillbaka efter förlusten tidigare i veckan?

– Vi behöver med mer aggressivitet och spela som vi gjorde mot Jämtland för en vecka sedan.

Om en och en halv vecka inleds slutspelet och Kearney är en av spelarna som var med i laget som vann SM-guldet säsongen 2016/17. Lagkaptenen vet alltså vad som krävs av en trupp som ska gå hela vägen.

– Vi måste spela precis som vi vill göra och få mer självförtroende i vad vi gör, konstaterar han.

Vilket lag skulle du säga kliver in i slutspelet som favoriter?

– Det är nog Södertälje som får gälla som favoriter. De vann grundserien, precis som vi gjorde förra året. De har gjort ett bra jobb över hela året och förtjänar seriesegern. Men vi har slagit alla lag den här säsongen och känner att vi kan göra det igen.

I grundseriens två avslutande matcher väntar tufft motstånd i form av serieledande Södertälje och tabelltrean Norrköping Dolphins. Men lagkaptenen känner inte att de räds motståndet.

– De är två riktigt tuffa matcher, men det blir ett bra test för oss inför slutspelet att spela mot de bästa lagen. Det krävs att vi har bra fart och bollrörelse, då kan vi även störa tabelltoppen.