Senast Daniel Larsson spelade i Luleå Hockeys organisation var i J20-laget 2003/04. Då lämnade målvakten klubben och han har sedan dess representerat Bodens IK och Hammarby i allsvenskan, Djurgården, HV71 och AIK i SHL och Grand Rapids Griffins i AHL.

Nu vänder Bodensonen hem till Norrbotten. Han har tecknat ett tvåårskontrakt med Luleå Hockey.

– Daniel är en norrbottning som har varit ute och skaffat sig bra erfarenhet. Han har otroligt potential, bra teknik och bra blick och känsla för spelet. Han har allt som krävs för att vara en toppmålvakt, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström i en lajvsändning på klubbens webbsajt.

Daniel Larsson om varför han väljer Luleå Hockey:

– Det är en satsande klubb som vill spela i toppen av ligan och ta SM-guld. Så det känns riktigt kul, säger Larsson innan han kommer in på allt gammalt groll som har funnits mellan honom och klubben sen han lämnade:

– Det har blivit lite upp och ner i media efter det. Men det är saker jag har gått vidare ifrån och jag kjänner mig riktigt inspirerad och laddad för denna utmaning.

Samtidigt meddelar Luleå Hockey att juniorlandslagskeepern Samuel Ward har skrivit på ett tvåårskontrakt, något som NSD berättade var nära under gårdagen.

Målvakten kommer att lånas ut till allsvenskan.

– Det är tänkt att han framförallt ska vara i Asplövenoch gå i fotspåret Joel (Lassinantti) har gjort, säger "Osten.

Med dessa två på kontrakt har Luleå fyra målvakter i truppen. Men Lars "Osten" Bergström meddelar att det kan hända grejer.

– Det kan bli förändringar för Mark (Owuya), det finns intresse för honom från utlandet. Vi får se var det landar.