Nollan mot Karlskrona just innan juluppehållet följdes upp av ytterligare en mot Leksand på annandagen. Lägg till att Joel Lassinantti även höll tätt mot Skellefteå från 5.58 in i första perioden.Det gör att Luleå Hockey-keepern nu har spikat igen i 174 minuter och två sekunder – och för laget innebär det att det har blivit tre raka segrar.

Samtliga tagna på bortais.

– Vi har spelat en tajt defensiv och varit effektiva framåt också. Jag tycker vi har kommit tillbaka till det trygga grundspelet som vi känner att vi behöver för att kunna prestera. Gör vi det har vi stora chanser att vinna matcher varje gång, säger Joel Lassinantti, som när det gäller den långa nollan ger kredd till utespelarna:

Artikelbild

– En målvakt är ingenting utan ett bra försvarsspel, så det är ett bra samarbete mellan oss.

Under onsdagskvällen väntar ännu en bortamatch för Luleå Hockeys del, mot Frölunda i Scandinavium.

Ett Frölunda som Luleå Hockey mötte i ett dubbelmöte just innan den här segersviten påbörjades.

Då blev det två raka förluster och noll mål framåt.

Först via 4–0 i Göteborg, sen via 0–1 i Coop Norrbotten Arena.

– Hemma tycker jag ändå att vi hade många chanser. Det var en jämn match och hade resultatet varit omvänt hade ingen klagat och sagt att det var orättvist. Båda lagen hade chansen att göra mål och det var de som gjorde det, men nu ska det bli ändring på det, säger Lassinantti och tillägger:

– Vi vet att de kommer att komma ut väldigt hårt i början på matchen, men vi siktar på att fokusera på vårt spel och inte fundera så mycket på vad de ska hitta på. Om vi lyckas ta tag i taktpinnen har vi mycket vunnet där. Sen är det bara att jobba vidare därifrån.

Om jag säger Alexander Salák, vad säger du då?

– (Skratt) Det är en bra målvakt, sen vet jag inte om du har något annat i tankarna...

Om jag säger Färjestad och månadsskiftet oktober/november 2012.

– Eh, nä. Jag har ingen aning faktiskt.

204 minuter och 47 sekunder.

– Okej. Vad är det då?

Det var så länge han höll nollan.

– Jaha. Jaja.

Det är rekord i SHL.

– Okej.

Du är på 174 minuter och två sekunder nu.

– Då krävs det alltså några... Det är inget jag lägger fokus på så där. Vinner vi matchen är jag glad, skulle vi vinna med 1–0 är jag också glad och skulle vi vinna med 6–5 är det också bra. Det är tre poäng.

Fotnot: Säsongen 2012/13 höll Johan Gustafsson, då i Luleå Hockey, tätt i 216 minuter och fyra sekunder. Men dessa matcher var inte i en följd för laget, utan Gustafsson var reservkeeper mellan nollorna.