Luleå/Ishockey

Det var en speciell lördagsafton för Per Ledin. Dels skulle han återvända till Coop arena – men denna gång i "rätt" färger. Dessutom fyllde han 35 år.

– Det blev en bra födelsedag, men jag tror jag inte jag får någon tårta. De här tränarna är inte så pigga på det där med socker, säger Ledin efter 5–1-matchen mot Linköping.

Artikelbild

Efter två assists och extremt mycket fart på skridskorna kan han kosta på sig att vara nöjd.

– Det var roligt i dag. Man har ju längtat efter det här. Det var fantastiskt roligt att få ha Luleåpubliken i ryggen. Det var en jäkla medvind, säger Ledin efter matchen.

Han hyllar publiken rejält – och erkänner att det tidigare säsonger stundtals varit svårt att komma till Coop arena som motståndare.

– Som inför tredje perioden när de spelar den där Luleålåten (Vårat gäng) som alltid har snurrat, man har ju alltid gått och smådiggat på den men man har inte vågat sjunga ut. Nu kunde jag digga med. Det var skönt, säger han och skrattar.

Artikelbild

Per Ledin har tränat hårt på kondition och styrka under sommaruppehållet, något som syntes på isen. Han passar dessutom på att hylla sina nya tränare Jonas Rönnqvist, Thomas "Bulan" Berglund och Roger Åkerström.

– Det handlar om det där Bert Karlsson-tänket du vet, att man inte ska omge sig med ja-sägare. Nu är det högt i tak hela tiden, man får höra om man behöver jobba med något speciellt. Jag har nog aldrig haft några tränare som lämnar så lite åt slumpen, säger Ledin.

Artikelbild

Efter matchen hyllades Ledin av "Bulan" Berglund.

– Per Ledin är grymt bra, han är jobbig att möta och gör dessutom två assist i dag, säger Berglund.