Den 14 augusti avslöjade Sporten att Viktor Lindgren är klar för Boden Hockey och dagen efter bekräftade tränaren Robert "Nobbe" Nordberg värvningen.

Men det visade sig inte stämma helt då klubben inte hade råd.

– Vi ville jättegärna ha Viktor Lindgren hit. Men vi kunde inte lösa den ekonomiska biten, sa Bodens sportchef Rolf Nilsson då.

Men med fyra dagar kvar till säsongspremiären tillkallade Boden Hockey till presskonferens och berättade att Bodensonen är klar för klubben – tack vare sponsorerna.

– Vi hade en träff med våra partners och frågade om det fanns möjlighet att stötta oss för att ta hem Viktor. Det var ganska bråttom och de valde att hjälpa oss vilket vi är jätteglada för. Det visar på ett starkt hockeyintresse, säger klubbens ordförande Joakim Svensson.

Lindgren provspelade med allsvenska AIK på försäsongen, men familjesituationen gjorde valet enkelt.

– Det blev en väldigt bra lösning för mig och det känns spännande att komma hem till Boden. Det är kul att klubben är tillbaka i division 1 igen, säger Lindgren och forstätter:

– Jag hade ett sug att testa högre upp fortfarande och var på try out med AIK, men jag kände ganska snabbt att den sociala situationen får avgöra. Min fru ska vara hemma med våra två barn i Luleå och jag vill inte vara ifrån dem. Jag är jättetacksam att Boden kunnat lösa det på ett bra sätt.

Luleå Hockey var aldrig på tapeten?

– Nej, det kan jag inte säga. Min agent har säkert kollat med Luleå men de har så mycket unga, talangfulla spelare och i med min skadehistorik så tror jag aldrig att jag var intressant för dem.

Lindgren, som kom fram som junior i Luleå Hockey, har de senaste sju säsongerna spelat med SHL-klubben Rögle BK.

Men det är ett år sedan 31-åringen spelade match då han tvingades stå över hela förra säsongen på grund av en ovanlig fotskada.

– Jag opererade min fotknöl för många år sedan på grund av en slemsäck som var inflammerad. Det kom tillbaka och jag fick ta kortisonsprutor vilket gör att huden blir tunnare.

Oturen fortsatte då forwarden fick ett skott på fotknölen.

– Foten svullnade upp och på något sätt kom det in bakterier vilket gjorde att läkaren öppnade upp och rensade ut det som var dåligt. Det gick inte att lappa ihop då huden var så dålig och det fick läka ihop inifrån. Hockeyfolk jag pratat med har aldrig hört talats om en liknande skada.

Men nu är Lindgren hel och redo för spel.

– Jag har tränat med Brooklyns juniorer under några veckor och jag är tacksam för att jag fick det. Känslan på isen har jag hållit igång men visst kommer det kännas lite ringrostigt i början då jag inte hunnit träna med laget så mycket.

– Jag har fystränat som om att jag skulle samma nivå som tidigare och gjort fystester med AIK som såg bra ut. Vid det här laget vet jag vad jag behöver träna för att prestera.

Vad kommer du bidra med i Boden?

– Jag ska jobba hårt och visa vägen. Om det innebär att jag gör poäng eller blockar skott spelar ingen roll för mig så länge vi vinner.

Kan Boden ta steget upp redan i år?

– Det hag jag inte ens tänkt på. Tanken är att vi ska etablera oss. Vi är nykomlingar och jag har varit med förr om att gå upp med Rögle och ha för höga ambitioner. Jag tycker vi ska sikta på att etablera oss i ettan till att börja med. Gör vi det har vi gjort det bra.

Boden Hockey har seriepremiär på söndag då Piteå Hockey kommer på besök till Björknäshallen.