Luleå Basket tillbaka på vinnarspåret igen

Luleå Basket skakade av sig den tuffa bortaförlusten i förra omgången. Under onsdagen tog laget en skön hemmaseger i Luleå Energi Arena.

Santa Baltkojiene, Luleå Basket och Anna Lundquist, Norrköping Dolphins.

Basket2019-10-09 20:40

73–76-förlusten mot A3 Basket på bortaplan i Umeå förra veckan är numera ett minne blott.

Gästande Norrköping Dolphins hade ingen chans att stoppa ett revanschsuget hemmalag som vann med 74–49 inför 1 021 åskådare.

Segern grundlades i den första halvleken där Luleå gick upp i 15-poängsledning (41– 24).

Inledningsvis var Santa Baltkojiene stekhett med tio snabba poäng och sedan rullade det på och coach Robin Sandberg kunde rotera fritt och släppa fram samtliga truppspelare redan innan tredje perioden.

Santa Baltkojiene blev bästa poängplockare i hemmalaget med sina 14 pinnar.

Därmed har Luleå Basket två segrar och en förlust under de inledande tre SBL-omgångarna säsongen 2019/2020l

Artiklar med kommentarer, bildspel samt betyg publiceras på hemsidan under kvällen!