Luleå Basket vann seriefinalen

Det såg länge ovisst ut i seriefinalen mellan Luleå Basket och Högsbo. men i den andra halvleken tog hemmalaget över och kunde vinna den prestigefyllda matchen.

Luleå Basket vann.

Basket2019-12-01 17:54

Ettan mot tvåa i ligan. Det var förutsättningarna när serietvåan Luleå Basket tog emot serieledaren Högsbo Basket under söndagseftermiddagen.

Första halvlek blev också så jämn som tabelläget visar. Inget av lagen lyckades med något miniryck och de följdes åt poängmässigt hela första halvlek.

Hemmalaget gick till ledning i paus med 35–34. Poängbäst i Luleå Basket i den första halvleken var amerikanskan Natisha Hiedeman med 10 poäng.

I inledningen av den tredje perioden kom segerrycket för Luleå Basket när man gjorde 10–2 på Högsbo på kort tid. Det var många som klev fram i Luleå. Ivey Slaughter var en av dem. Amerikanskan slet ner returer och kunde göra flera poäng. Samtidigt hittade trepoängsskyttarna rätt och Luleå kunde gå ifrån.

Högsbo närmade sig en aning i den fjärde och sista perioden men under de tre sista minuterna kunde Luleå basket dra ifrån till slutresultatet 77–62.

Poängbäst i Luleå Basket blev Natisha Hiedeman med 20 poäng och Milica Jovanovic med 19.