Tränaren Per Aronsson är belåten med värvningen.

– Han gjorde några matcher med oss i slutet av förrförra säsongen, då han hade fått lite speltid. Och då snittade han tre poäng per match. Så det är en riktig klasspelare vi får in, säger han.

Linus Grönlund inledde sin karriär i Gammelstads IF.

Artikelbild

| IBK Luleås tränare Per Aronsson.

Men bortsett från de där åtta matcherna i IBK Luleå i division ett förrförra säsongen så har han spelat för Wibax de senaste tre säsongerna.

Han beskriver tiden i den allsvenska klubben som utvecklande.

– Jag kom direkt från division två, och det var stor skillnad både tempo- och kvalitetsmässigt. Jag hängde inte heller med i början. Men jag har utvecklats något enormt de senaste säsongerna. Vilket jag tycker att jag visade sist jag var här, säger Linus Grönlund.

Valet av klubb var enligt honom enkelt.

– Jag hade väldigt roligt när jag var här i Luleå. Och jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen. Det känns som att klubben har något spännande på gång. Jag har inte heller hört av Wibax, säger han, och berättar att hans kontrakt är på ett år.

Han tror mycket på laget.

– De var nära en kvalplats redan förra säsongen, och har värvat flera duktiga spelare sedan dess. Jag skulle bli besviken om det inte blir kval. Men jag kan faktiskt inte se hur vi skulle kunna misslyckas. Jag känner ju de flesta av de andra i laget och vet vad de är kapabla till, säger Linus Grönlund.

Per Aronsson håller med nyförvärvet.

– Jag tyckte det såg bra ut redan innan, och efter den här värvningen är det bara kval som gäller. Tidigare har vi fått förlita oss på en formation. Men med honom i laget kan vi sätta ihop två formationer som bör kunna producera mycket framåt, säger honom.