Att det har gått en hel del spelare mellan Luleå Hockey och Brynäs genom åren är ingen hemlighet.

Bland annat plockade Luleå Bill Sweatt från Gävleklubben och Jonathan Granström har gått fram och tillbaka mellan lagen.

I nuvarande Brynästrupp finns det sex spelare som har ett förflutet i Luleå Hockey – och laget tränas av Luleåikonen Thomas "Bulan" Berglund, som har ett utgående kontrakt.

Artikelbild

NSD har tidigare avslöjat att Luleå Hockey har hört sig för med "Bulan" om hur han ser på framtiden och så sent som i lördags uttalade sig klubbens vd Stefan Enbom på nytt om Luleå Hockey-ikonen.

– Ganska tidigt frågade jag "Bulan" om han var intresserad av att vara med i en sportslig ledning. Vi vet ju att han har hög kapacitet som tränare, men skulle även funka bra i en sån roll. Men då kom vi överens om att han får ta det i lugn och ro, sa Stefan Enbom då.

LÄS MER: "Vi utgår från att 'Skuggan' tränar Luleå även nästa år"

Nu kommer det nya uppgifter kring Brynäs – och även den här gången finns det en norrbottnisk koppling.

Kirunasonen Jonathan Pudas, 23, som hittills den här säsongen har skjutit tolv poäng (5+7), har också ett utgående kontrakt.

Redan i november kom det ut att Brynäs vill förlänga hans avtal och enligt NSD:s uppgifter är det fortfarande aktuellt.

Enligt NSD:s uppgifter finns det dock också ett intresse från Luleå Hockey, för nästa säsong.

Uppgifter som kom in till NSD innan helgen.

Men under måndagen har Jonathan Pudas – som lämnade Kiruna IF 2010 och som sen dess spelat i Skellefteås juniororganisation, Karlskrona och nu då i Brynäs – varit en stor snackis och silly season gjorde en vändning.

Anledningen: Sportbladet gick under måndagen först ut med uppgifter om att den offensiva backen är överens med en ny klubb till kommande säsong och att den klubben är Växjö Lakers.

Senare under dagen skrev Sportbladet att han ska vara överens med en ny klubb, utan att nämna vilken.

– Jag varken bekräftar eller dementerar dina uppgifter. Pudas har ett utgående kontrakt och vi tittar noggrant på hans framtid. När något är klart får den klubb som är aktuell gå ut med det, säger Pudas agent Thomas Sjögren.

NSD har sökt Luleå Hockeys general manager Lars "Osten" Bergström.

I dagens Luleå Hockey-trupp är det sju backar som har kontrakt över kommande säsong.

Ilari Melart och Craig Schira är de två spelare som har utgående avtal.