Luleå Hockey fick en drömstart på hemmamatchen mot serieledaren Malmö.

Vad det betyder?

Efter drygt sex minuter ledde Luleå med 3–0.

Petter Emanuelsson satte 2–0-målet efter 05.17.

– Jag får passet av (Johan) Harju där och försöker skjuta direkt. Jag får inte bästa träffen, pucken kommer framför mig. Men den tar på något och går in, säger Emanuelsson.

Men Malmö gav inte upp. I andra och tredje perioden åt de sig närmare och närmare och fick också utdelning i målprotokollet.

Men med 48 sekunder kvar slog Emanuelsson till igen. I tom bur.

– Det var skönt att stänga matchen i tom kasse. Jag brukar inte göra så många i tom kasse. Skönt att få in den. Men det är lite tillfälligheter att jag gör två jobb i dag. Det spelar ingen roll vem som gör målen så länge vi vinner, säger Emanuelsson.

Spelar ingen roll vem som gör målen? Må så vara för Luleå Hockeys del.

Men de två målen mot Malmö gör att Emanuelsson nu är uppe på sex mål totalt i SHL så här långt.

Bäst i Luleå.

När NSD tar upp att Emanuelsson leder interna skytteligan, säger Kiruna-sonen:

– Jaha, det hade jag ingen koll på. Men det är som jag säger, puckarna trillar in lite. Det gäller att vara fokuserad på att laget vinner, det är det viktiga. Det är viktigt att vi gör bra saker varje dag.

Schluta. Vadå, "hade ingen koll"?

– Helt ärligt så hade jag inte koll på det. Jag försöker göra bra insatser och då kommer poängen med. Det gäller att jobba hårt.

Skyttekungen Petter Emanuelsson leder också Luleås interna poängliga. Tvåa där är hans kedjekamrat Anton Hedman.

– Jag tycker att vår kedja har hittat kemi i många matcher. Vi jobbar hårt och ibland får man utdelning. Det är så det. Men det viktiga är att man jobbar hårt varje match.

Det funkar bra för er kedja...?

– Det är kul att spela med dem. Det är två riktigt bra hockeyspelare. Det är två riktigt bra hockeyspelare och framför allt två bra personligheter. Det är kul att lira med de två. Vi ställer krav på varandra. De har varit med länge och man försöker lyssna på dem och se hur hårt de jobbar. Alla tre jobbar hårt.

Vad kan det vara för tips från Hedman och Andreas Falk som du lyssnar på?

– Var man ska ligga i defensiven men även i offensiv zon, till exempel. Men vi kan alltid lyckas bli ännu bättre och det försöker vi bli varje match.