Stjärnmålvakten: "Ingenting att fundera över"

Luleå Hockey/MSSK:s succémålvakt har förlängt kontraktet. " Som helhet vill jag spela där jag mår som bäst och det gör jag här i Luleå just nu", säger Sara Grahn.

Det blev SM-guld för Sara Grahn under sin första säsong med Luleå Hockey/MSSK.

Det blev SM-guld för Sara Grahn under sin första säsong med Luleå Hockey/MSSK.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Luleå kommun2019-11-26 17:16

Sara Grahn och Luleå Hockey/MSSK är överens om ett nytt kontrakt.

– Det var ingenting att fundera över när väl diskussionen kom upp. Det var självklart att stanna och det känns jättekul, säger Sara Grahn.

I och med Grahns succésäsongen under fjolåret och att hennes tidigare kontrakt med Luleå Hockey/MSSK löpte ut efter den här säsongen, har andra klubbar visat intresse för målvakten, som också ses som förstemålvakt i Damkronorna.

Bland annat ska hennes tidigare klubb Brynäs varit på jakt efter Grahns påskrift. 

– Det har varit en del diskussioner men som helhet har jag varit väldigt bestämd att jag ska fortsätta i Luleå Hockey/MSSK. Jag pluggar här i Luleå och trivs otroligt bra med kompiskretsen jag har runt mig, säger Grahn.

Grahn läser, vid sidan om sitt kassevaktande i Luleå Hockey, till hälsovägledare på LTU.

Att det blev SM-guld under hennes första år i Luleå/MSSK har så klart också spelat in att hon väljer att stanna kvar i klubben. Ett guld som var 31-åringens första i livet.

– Så klart är det så. Hela året bara flöt på av en framgång jag inte har varit med om tidigare. Det var otroligt kul att få vinna det där efterlängtade SM-guldet, säger Grahn.

Grahns nya kontrakt är skrivet över två år, vilket innebär att målvakten om hon fullföljer kontraktet är 33 år under våren 2022.

– Jag tar det säsong för säsong men det kan vara det sista hockeykontraktet jag har skrivit på nu, säger Sara Grahn.

Något speciellt du vill hälsa till Luleåfansen?

– Våra fans är bäst. De står där och håller på oss match efter match och vi är otroligt stolta att vi har dem, säger Sara Grahn.

Sara Grahn, Luleå Hockey/MSSK.
Sara Grahn, Luleå Hockey/MSSK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!