Luleå SK föll tungt i sista hemmamatchen

Luleå SK föll stort i säsongens sista hemmamatch. ”Det var jobbigt att möta dem, säger Janina Bramberg.

Luleå SK förlorade stort på hemmaplan.

Fotboll2019-09-21 19:14

–  Vi är inte så nöjda med vår insats idag. Vi spelade väldigt dåligt, vi släppte förbi dem för lätt och vi jobbade inte tillsammans, säger 15-åriga Janina Bramberg som blev utsedd till matchens lirare.

Det var en tuff drabbning - speciellt när seriens skyttedrottning huserar i Team TG. Det handlade med andra ord inte bara om att få in bollen, utan även med att hålla koll skyttedrottningen Sjöström.

Efter första halvleken hade hon levererat två av Team TG:s mål.

–  Det var jobbigt att möta dem, säger Bramberg och fortsätter:

–  De passade mycket, det var svårt att veta var nästa boll skulle komma. Det var svårt att pressa på och att hänga med.

I den andra halvleken som fick inledas med ett underläge med 0-4, hade Luleå SK några chanser att reducera, men Team TG:s målvakt lyckades hålla nollan matchen ut.

Istället var det skyttedrottningen som stod för halvlekens första mål, som gick in precis vid den högra stolpen. I den 90:e minuten fastställde sedan Team TG:s Elin Åkerman resultatet till 0-6.

–  Vi måste jobba mer tillsammans och hjälpa varandra till nästa match.

Förhoppningsvis är även Bramberg frisk i nästa match:

–  Jag var sjuk idag egentligen, det var jättejobbigt men jag är nöjd.

Bramberg fortsätter:

–  Jag bet ihop även fast jag fick kramp överallt.

Trots förlusten har Luleå SK fortfarande ödet i sina egna händer inför den sista omgången, när även Team Hudik förlorade. Båda lagen står kvar på 16 poäng, men tack vare målskillnaden som nu är nere på ett måls skillnad ligger Luleå SK på rätt sida av strecket.