Jens Högbom fick göra sitt första, och hittills enda, SHL-framträdande under föregående säsong. I jakt på mer speltid på seniornivå lånades Luleå Hockey-backen även ut till Vännäs i division I.

Nu kan NSD avslöja att 19-åringen är klar för en utlåning till Asplöven.

– Jens har varit hos oss de senaste två veckorna. Han kommer börja säsongen hos oss, sen får vi se, säger Asplövens tränare Per Kenttä och fortsätter:

– Det är en defensiv back som är rörlig trots sin storlek. Jag tror att han kan växa in i rollen och göra det bra hos oss. Han är ung, så man får ha lite tålamod, men jag tror att det kommer bli bra i slutändan.

Högbom kommer att stanna i den allsvenska klubben tills vidare – och lär få sällskap från fler Luleå Hockey-spelare. Förra veckan spelade Emil Sylvegård, Lars Bryggman och Olov Lundqvist med Asplöven i träningsmatchen mot Asplöven.

Och Kenttä gillade vad han såg.

– Vi har ett samarbete med Luleå, så det är klart att vi är intresserade av allt vi får därifrån. Det är bra spelare som tillför spets hos oss. Både Olov och Bryggman har varit hos oss tidigare, så vi vet vad de går för. Jag tar gärna emot dem igen.

Vad kan du säga om Sylvegård?

– Han är oöm och går igenom väggen om de behövs. En spelartyp som jag tror att alla tycker om, både publik och tränare.

... Bryggman?

– Lite mer allround som också har storleken på sin sida. En bra skridskoåkare som tar sig in på mål. Under slutspelet visade han att han är bra på SHL-nivå också. Det finns mycket i honom.

... och Lundqvist?

– En back som vi har haft i många år. Han är spelskicklig, rörlig, har ett bra förstapass och bra skott. En offensiv back som även har utvecklat sin defensiv, vilket har tagit honom dit han är i dag.

Lånediskussionerna mellan Luleå och Asplöven sker dag för dag. Enligt Kenttä kommer minst ett Luleå-ansikte att dyka upp i Haparande inom en snar framtid.

– Vi får se vilka det blir, men vi räknar med att två-tre stycken kommer hit. Vi får se om det kommer någon i slutet av veckan eller i början av nästa, säger han.