Ungefär 250-300 människor hade samlats på en sportbar i Luleå under gårdagskvällen.
Där fick de bland annat lyssna på en genomgång av säsongen, framförd av sportchefen Lars "Osten" Bergström.
Bergström pratade bland annat om den gångna säsongen, där han hävdade att Luleå Hockey fått massor av bra reklam av spelet under grundserien.
Men det fanns också saker som var mindre bra: 
Starten
Luleå kom inte iväg, enligt Bergström, utan blev kvar i startblocken. 
Pauserna
Luleå hade ofta problem i omstarterna efter landslagsuppehållen. 
Slutspelet
Luleå var inte nöjda med uttåget i kvartsfinal. Det blev lite smolk i bägaren, särskilt resultatet i matcherna två och tre. Att inte kunna hantera den mycket fina första matchen var surt.
Spelet fyra mot fyra
Luleå vann inte en enda förlängning och var, enligt Bergström, inte överhuvud taget bra i spelet fyra mot fyra.
Sportchefen nämnde också tekningar och för få producerande spelare som orsaker till huvudbry. Men det är hål som han försökt "laga" till kommande säsong.
- Vi vill få in lite större spelartyper med lite jävlar anamma och kanske någon som kan hjälpa oss i vissa specialmoment, sa Lars "Osten" Bergström enligt källan.
Ersättare redan klara
Sedan gick Bergström in på att diskutera kommande säsongs trupp - och då släppte han bomben:
- Vi har redan ersatt Johan Harju och Linus Omark av två väldigt, väldigt bra spelare. De är ersatta med spelare som i stort sett hela Europa har frågat efter och som vi har skrivit under med för två år.
Mycket tyder på att Bergström talade om bröderna Abbott, Rögles succéartade tvillingpar som NSD redan i januari rapporterade kunde vara på väg till Luleå. De spelar för tillfället kval till elitserien.
Bergström ville inte avslöja namnen på Omarks och Harjus ersättare. Som anledning nämnde han följande:
- Med respekt för det vi har avtalat med dem och med respekt för deras omvärldssituation just nu skulle det kännas oproffessionellt att släppa namnen. Jag har fått frågan tidigare och jag säger det igen: Jag är övertygad om att Luleå ställer ett bättre lag på banan nästa säsong än under årets säsong.
Luleå Hockey gick också ut med tre nya kontrakt som NSD rapporterat om redan tidigare. Thomas Raffl har skrivit på för två år, Anders Burström för två år och Mats Lavander för tre år.