Den 7 december kom beskedet att Nick Sören utgår från Sveriges trupp till Channel One Cup och Emil Larsson kallas in.

Larsson var utanför laget i matchen mot Ryssland, som Sverige förlorade efter straffar, men tog plats i fjärdekedjan i lördagens möte mot Finland.

Larsson bildade en kedja tillsammans med Anton Wedin och John Norman och i början av den andra perioden fick trion utdelning.

Norman vann pucken bakom Finlands mål och spelade in till Larsson som var helt ren i slottet. Han tog emot pucken och överlistade Rasmus Tirronen med ett backhand-avslut.

Det var ett snyggt mål som innebar 2–0 till Sverige.

– Riktigt kul. Jag fick en bra passning av John, säger Emil Larsson till Kanal 12.

Men Finland kom tillbaka.

I slutet av den andra perioden reducerade Oula Palve i numerärt överläge och i början av den tredje perioden kvitterade Finland genom Antti Kalapudas som styrde in 2–2 bakom Adam Reideborn.

Med 4.35 minuter kvar drog Emil Larsson på sig en utvisning för hög klubba i offensiv zon och Finland tog ledningen i powerplay genom Juuso Hietanen.

Sverige tog ut målvakten och fick tryck mot Finlands mål med några sekunder kvar, men lyckades inte kvittera.

– Vi börjar matchen starkt och kommer ut hårt, men sedan släpper vi in Finland i matchen och tappar vårt spel, säger Emil Larsson till Kanal 12 och får sedan frågan om sin egen insats:

– En helt okej match, jag blandar och ger. Ett fint mål men en tråkig utvisning.

Förbundskapten Rikard Grönborg var nöjd med starten, men inte med avslutningen.

– Jag är jättebesviken. Vi kom ut jättebra, men matchen vänder. De vann mer närkamper än oss och fick med sig utvisningar. Det är en läropeng för killarna, säger han.

Luleåspelarna Jesper Sellgren och Petter Emanuelsson var utanför laget.

På söndag väntar Tjeckien.